Privacy Policy

PRIVACY POLICY FRAENCK

  1. Bedrijfsinformatie
  2. Wat zijn de juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens?
  3. Welke persoonsgegevens verwerkt Fraenck
  4. Voor welke doeleinden heeft Fraenck jouw gegevens nodig
  5. Hoe lang bewaart Fraenck jouw gegevens
  6. Hoe beveiligt Fraenck jouw gegevens
  7. Het delen van je gegevens met andere partijen
  8. Het inzien, wijzigen of verwijderen van je gegevens
  9. Cookie-instellingen en aanpassingen

1. Bedrijfsinformatie

Fraenck B.V.
Beekstraat 30, 6811 DW Arnhem
Telefoonnummer: 026 844 0451
E-Mailadres: contact@fraenck.com
KvK: 71316191

2. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT FRAENCK EN WAAROM?

Volgens de privacywetgeving moeten we zeggen welke ‘juridische gronden’ we hebben om je gegevens te gebruiken. We hebben gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Fraenck, zoals jouw aankoop van een product of je recht op garantie.

Daarnaast kunnen we je gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan jouw privacy.

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heb je ons zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit houden we netjes bij.

3. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT FRAENCK EN WAAROM?

Fraenck kan persoonsgegevens van je verwerken, doordat je gebruik maakt van de diensten van Fraenck, en/of omdat je deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Fraenck verstrekt. We slaan je gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Beloofd! Wel hebben we gegevens van je nodig om je aankopen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Fraenck wil graag het volgende van je weten;

Voor- en achternaam.

Zodat we weten hoe we je moeten aanspreken, wel zo handig!

Adresgegevens

Omdat wij en onze bezorgpartijen graag je bestelde items op de goede plek willen bezorgen

Telefoonnummer

We nemen graag contact met je op over je bestelling. Mocht er iets onduidelijk zijn, weten we je te bereiken. Soms bellen we je na afloop om te vragen of alles naar wens is.

E-mailadres

Je krijgt een e-mail over je bestelling, factuur en de producten die je bij ons koopt. We mailen je onze reactie wanneer jij ons jouw mening hebt laten weten. Aanbiedingen en nieuwsbrieven, die krijg je ook per e-mail. Als je daarvoor tenminste toestemming hebt gegeven. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer? Je uitschrijven is supermakkelijk: dit kan op je accountpagina, via service@fraenck.com of via de link onderaan de nieuwsbrief zelf.

IP-adres

In onze winkel herkennen we je gelijk, op internet kijken we naar je IP-adres. We onthouden je voorkeuren en geven zo een passend advies. Door je IP-adres te onthouden, zorgen we meteen dat niemand anders gebruikmaakt van jouw persoonlijke account.

Betaalgegevens

Om je order te kunnen betalen maken wij gebruik van de beveiligde betaalomgeving van Mollie. Wanneer je met iDeal of overboeking betaalt, worden je gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw order te kunnen koppelen. Verder gebruiken we je bankrekeningnummer alleen wanneer je geld van ons terugkrijgt.

Wanneer je met creditcard betaalt, sturen we je creditcardgegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar Mollie. Zij voeren onze creditcardbetalingen uit. Hierbij krijgen we jouw creditcardgegevens niet te zien, Mollie vertelt ons alleen of je betaling is gelukt. Of niet.

4. VOOR WELKE DOELEINDEN HEEFT FRAENCK JE GEGEVENS VERDER NODIG

 

Website gebruik

Op de website van Fraenck worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van je computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Fraenck gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren en jou zo een betere winkelervaring te kunnen bieden.

Account aanmaken

In je Fraenck account registreer je al je gegevens die nodig zijn voor het plaatsen van een bestelling. Dit scheelt ons allebei tijd. Daarnaast kunnen we zo ook de gegevens van je eerdere bestellingen registreren en je daarmee dus sneller helpen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief en/of aanvraag informatie

Wanneer je je bij ons wil aanmelden voor de nieuwsbrief hebben we je naam en email adres nodig. Zo blijf je up to date van onze nieuwste ontwikkelen en kunnen we je blij maken met leuke acties!

Contact met de klantenservice

We hebben informatie van je nodig zodat onze klantenservice weet wie je bent en je zo goed mogelijk kan helpen. Mocht er iets aan de hand zijn met je bestelling kunnen we ook telefonisch contact met je opnemen. Om onze service elke dag een beetje beter te maken registreren we alle contactmomenten onder jouw naam, hier leren we ook weer van en hoef jij je verhaal niet twee keer te vertellen.

5. HOE LANG BEWAART FRAENCK JOUW GEGEVENS

Fraenck bewaart je persoonsgegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je gegevens worden verwerkt.

Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.

  • Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. Je moet zelf ook de facturen van je aankopen goed bewaren, voor wanneer bijvoorbeeld je garantie verloopt.
  • Als je jouw product door Fraenck laat repareren of vervangen, bewaren we jouw melding en contactgegevens 7 jaar. Daarna gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek. De mails die je van ons ontvangt, bewaren we niet langer dan 60 dagen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vaker dezelfde mail van ons krijgt. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang. Niet leuk, wel nodig.

6. HOE BEVEILIGT FRAENCK JOUW GEGEVENS

Fraenck neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Fraenck maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

We slaan je gegevens op in verschillende databases. We hanteren altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Oost west, thuis best: daarom worden je gegevens bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie. In het uitzonderlijke geval dat klantgegevens worden doorgegeven naar landen buiten de Europese Unie, zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Voor een aantal landen is dit officieel vastgesteld.  Een aantal Amerikaanse partijen hebben zich geregistreerd onder het Privacy Shield dat voldoende bescherming biedt.

Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie wenst over de beveiliging van de door Fraenck verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met ons op.

7. HET DELEN VAN JE GEGEVENS MET ANDERE PARTIJEN

Fraenck verstrekt je persoonsgegevens alleen aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een gemaakte overeenkomst met je, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. We werken met de volgende partijen:

  • Mollie
  • PostNL
  • Mailchimp
  • Google (Analytics)
  • Facebook

Fraenck maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Fraenck bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van je computer (IP-adres), overgebracht naar, en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Hier vind je ook het privacybeleid van Google Analytics. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan Fraenck te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Fraenck heeft hier geen invloed op. Fraenck heeft Google geen toestemming gegeven om via Fraenck verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Wanneer je ons liket op Facebook, onze online store bezoekt of iets bij ons besteld onthouden we wat je nodig hebt. Zo kunnen we je bijvoorbeeld nuttige advertenties laten zien op Facebook en Instagram.

Mailchimp is de partij waarmee Fraenck haar nieuwsbrieven verstuurd. Hier slaan we je naam & e-mailadres op, mits je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief natuurlijk.

8. het inzien, wijzigen of verwijderen van je gegevens

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar service@fraenck.com. Fraenck zal zo snel mogelijk, maar binnen een week, op je verzoek reageren.
Daarnaast heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze privacy policy kan door Fraenck veranderd worden, indien er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden en/of zij dit nodig acht. Cookie-instellingen aanpassen.

Loading cart...
Loading favorites...