Red Friday

Red Friday - Fraenck

We kunnen er in Nederland niet meer omheen: Black Friday. Deze redelijk nieuwe ‘feestdag’ – die is overkomen waaien uit Amerika - wordt ook wel beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Inmiddels zijn we in ons ook kikkerland ‘om’ en strooien winkeliers massaal met korting. Fraenck heeft besloten het anders aan te pakken. Daar houden we wel van. Tijdens Black Friday schenken wij namelijk 20% van de omzet van verkochte producten* aan een goed doel: het Leger des Heils. Dit doen we van 27 november tot en met 2 december 2019.

 

Fraenck doet graag iets goed voor dier, natuur én samenleving. Omdat we dus graag iets betekenen voor een ander hadden we natuurlijk op deze dag kunnen strooien met korting op onze duurzame tassencollectie. Toch hebben we besloten het anders te doen. Om de minder bedeelden uit de samenleving te helpen, heeft Fraenck besloten om géén korting te geven, maar 20 procent van de omzet van verkochte producten aan het Leger des Heils te schenken.

Black Friday

Black Friday staat in het teken van overmatig consumeren en dan vooral van luxeproducten. Fraenck wil juist een tegengeluid laten horen, waarbij we aandacht vragen én geven aan diegenen die het ’t hardst nodig hebben. Wij willen namelijk dat iedereen in onze wereld mee kan doen. Dat iedereen kan eten, de kans heeft op een baan – daarom werken bij ons mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben – en dat iedereen kleding kan dragen. Het Leger des Heils helpt hierbij.

Zie hieronder een aantal cijfers uit hun jaarverslag van 2018. Supermooi!

Leger des Heils

Het Leger des Heils helpt onder andere in de vorm van dag- en nachtopvangvoorzieningen, helpt mensen bij zelfstandig wonen, zamelt kleding in en verstrekt eten. Daarnaast bieden ze ook internationale hulp. Fraenck kan zich volledig vinden in de manier van werken van het Leger des Heils en steunt ze daarom met veel liefde. Wij dopen dit evenement bij deze dan ook om tot Red Friday.

Door bij ons een mooi item voor jezelf te kopen - dat zowel handgemaakt als duurzaam is - doe je dus niet alleen wat voor jezelf maar ook voor een ander. Jij hebt weer een prachtig item voor op je rug of om je schouder en anderen die wel wat extra kunnen gebruiken, geven wij net een beetje extra. Jij ook?

Check out our shop.

 

Volgende lezen

Fraenck & Vegan - Fraenck
Fraenck in 2019 - Fraenck

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.