Zeeman X Fraenck

Zeeman X Fraenck - Fraenck

Vorig jaar kreeg ik wel een heel bijzonder telefoontje: ik had Zeeman aan de lijn. Geloofde m’n oren niet, maar ze wilden graag met ons samenwerken! Euhh, JA. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Iedereen kent Zeeman als het iconische, met een duidelijke visie, missie en geniale marketing. En het liefst zo betaalbaar mogelijk natuurlijk.

Over iconisch gesproken, het onderwerp van gesprek: de welbekende statiegeldtas. Lang te verkrijgen voor €1, inmiddels €1,30 (inflatie hè). Niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar er is ook een schaduwzijde. Ze worden ook behoorlijk vaak weer ingeleverd bij Zeeman. En wat moet je er dan mee, wie moet je dan even bellen? Fraenck natuurlijk ;)

UPV Wetgeving

Deze nieuwe samenwerking is voortgekomen uit de wens van Zeeman om werk te maken van hun reststromen textiel, vooruitlopend op de UPV wet- en regelgeving. UPV (uitgebreide producentenverantwoordelijkheid) betekent dat producenten financieel en vaak ook organisatorisch verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer van de producten die door hen in de handel worden gebracht. Zie ook: https://www.afvalcirculair.nl/onderwerpen/afvalregelgeving/producentenverantwoordelijkheid/

 

Werkwijze

De statiegeldtasjes worden bij 1300 Zeemanwinkels in Europa ingezameld. Daar worden ze gesorteerd op het distributiecentrum van Zeeman. De tasjes die niet meer gebruikt kunnen worden, worden gerecycled tot vilt, waarvan weer nieuwe artikelen gemaakt kunnen worden. De herbruikbare statiegeldtasjes worden gewassen, gestreken en omgevormd tot nieuwe, stevige tassen, ontworpen én gemaakt door Fraenck!

De oplage is in eerste instantie beperkt, dus OP=OP! Ook nog betaalbaar ook, van €9,99 tot €19,99. Zie https://www.zeeman.com/upcycled

P.S.: De Zeeman-kleding gebruikt voor deze fotoshoot is alleen op aanvraag te koop, via Fraenck. Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar contact@fraenck.com ;)

 

Volgende lezen

Fraenck x Buitenmens - Fraenck

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.