Fraenck X Alliander

"Alliander werkt aan de energie van vandaag en morgen"

Duurzame Transitie

Alliander zorgt er samen met Fraenck voor dat de materialen die ze ingezet hebben, nog een keer een waardevolle toepassing krijgen.

Het energienetwerk van Nederland doorgaat de grootste transitie ooit. Alliander bouwt daar voor een groot deel aan mee. En wie moet bouwen, heeft gereedschap nodig, dat goed beschermd opgeborgen moet worden.

Met de banners van oude campagnes en voorlichtingen maakt Fraenck oersterke werktassen die allerlei werktuig van Den Helder naar Maastricht brengen. Duurzaamheid gaat verder dan alleen stroom en gas, de hele keten wordt op deze manier ook duurzamer!

Het aanknooppunt

Eind 2023 kwamen Alliander en Fraenck elkaar tegen. Met steeds meer werkzaamheden aan oude en nieuwe leidingen en verdeelstations waren de oude werktassen op. En goed werk begint met goed gereedschap, dan uiteraard op een goede manier beschermd moet worden.

In de eerste (kleine) oplage hebben we de werktassen gemaakt van eigen restanten zwart zeildoek, verstevigd met platen om de tas zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Bij de nieuwste order hebben we oud bannermateriaal van Alliander kunnen verwerken. Met zo'n grote organisatie zijn er natuurlijk veel banners in gebruik, die uitermate geschikt zijn voor een tweede leven als tas. En met de grote variatie in ontwerpen zijn deze kleurrijke dragers allemaal anders! In totaal hebben we:

160 werktassen gemaakt

(tot dusver)

Ook materiaal over?

Wij helpen je verduurzamen