Fraenck X Witteveen + Bos

Door onze bijzondere samenwerking met Siza en hun label Design x Ambacht komen er af en toe mooie uitdagingen voorbij.

Adviesbureau in infrastructuur Witteveen+Bos was op zoek naar een uniek geschenk voor haar medewerkers. Een die past bij hun visie, voor een groot deel gericht op duurzaamheid.

Samen met DxA kwamen we op fietstassen uit, die in een fietsland als Nederland altijd van pas komen.

1400

Unieke fietstassen

Omdat de tassen van gebruikte bannerdoeken gemaakt zijn, is geen enkele tas hetzelfde. Bij Fraenck proberen we bij elke tas een leuke uitsnede te maken, waardoor het echt een tas wordt waar je plezier van hebt!

Het ontwerp

De uitdaging zat hem niet zo zeer in de aantallen (1400+), maar vooral in het vinden van de perfecte hardware. Ook is veiligheid een belangrijk aspect bij een fietstas: hij moet immers niet tussen je spaken komen!

Na een korte ontwerpfase en het vinden van de juiste leveranciers, hadden we een werkend prototype en konden we aan de slag. In een relatief korte periode (2 maanden) hebben we de fietstassen opgeleverd.

De rug is verstevigd met een stevig kunststof, waar de twee fietshaken aan bevestigd worden. Twee hengsels met clips maken de tas af.

Eigen collectie

We hebben deze fietstas ook in onze eigen collectie opgenomen, inmiddels een van onze bestsellers!

Op het moment alleen in effen kleuren beschikbaar, mocht je echter zelf een aantal (reclame)banners hebben liggen, dan kunnen we daar zeker een serie fietstassen van maken! We hebben meerdere modellen in onze collectie:

Bekijk onze fietstassen

Een idee voor een product? Of op zoek naar inspiratie?

Neem contact met ons op