OWS x Solas - Handleiding

Hoi! Wat leuk dat je de Solas warmtedeken hebt gekregen. We plaatsen later een uitgebreide handleiding (en wat achter-de-schermen informatie), maar voor nu zetten we vast de belangrijkste onderdelen op een rij.

Wasvoorschrift

De warmtedeken bestaat uit twee onderdelen: een buitendeken (van zacht teddy en upcyclede marktstoffen), en een binnendeken (met de warmtetechniek). De binnendeken zit alvast geknoopt in je buitendeken, je kan je hem direct gebruiken!

Voor het wassen van de deken is het heel belangrijk dat je de binnendeken niet in de wasmachine doet! De buitendeken kan wel in de wasmachine, in een waszak op de wolwas, op 30 graden. De teddy is zacht voor jou en waardeert het ook als jij zacht bent voor de teddy :)

De buitendeken hoort natuurlijk de binnendeken te beschermen, maar als deze toch onverhoopt wat vies wordt kan je de binnendeken voorzichtig met een vochtig (niet kletsnat!) doekje schoonmaken.

Dus, résumé:

- Binnendeken NIET wassen, alleen met een vochtig doekje poetsen

- Buitendeken kan op 30 graden wolwas, in een waszak.

Zorg/ opbergen

Naast het wassen is het ook belangrijk om te letten op het opbergen van de deken. De techniek in de deken kan niet goed tegen vochtige plekken, dus bewaar 'm daar niet. De deken kan best een stootje hebben, maar rol 'm niet zo strak als je kan op. Niet proppen of stouwen dus.

De binnendeken kan op twee manieren in de buitendeken worden gestopt, zodat je zelf de keuze hebt welke kant van de buitendeken je ziet. Met de touwtjes in de hoeken van de dekens en rond het controlepaneel zorg je dat de binnendeken mooi in de buitendeken blijft zitten.

Techniek/ gebruik

De warmtetechniek wordt aangestuurd met het controlepaneel aan de zijkant van de deken, met het Sit&Heat logo. Daar kan je de warmtepads aan- of uitzetten.

Bij de deken heb je een powerbank en een USB-verlengkabel gekregen. Als je de buitendeken openritst, kan je bij het controlepaneel de USB-kabel vinden die je aansluit op de verlengkabel, en die daarna op de powerbank om voor de stroom te zorgen. De powerbank kan je vervolgens in het zakje bij de rits doen, zodat deze mooi beschermd en niet in de weg zit.

Met de verlengkabel kan je er ook voor kiezen om de powerbank buiten de deken te bewaren, of zelfs de deken direct op een usb-stekkerblokje (van je telefoon bijvoorbeeld) in de buurt van je bank aan te sluiten zodat je niet zonder stroom komt te zitten.

Dank voor het doorlezen!

Hopelijk bevalt de deken en houdt hij je goed warm in de donkere maanden. We hebben de deken met veel liefde gemaakt in onze sociale werkplaats in Arnhem. Als er toch iets mis is met de deken, laat het ons dan vooral weten! Als duurzaam bedrijf repareren we de deken met alle liefde, zodat hij zo lang mogelijk meegaat.

We zouden het ook heel erg waarderen als je een review achterlaat. Bedankt!

❤️ Team Fraenck