Mijn winkelmandje (0)

Bellen
026 844 0451
Contact
contact@fraenck.com
Info

Ma-Za, 9:00-17:30

Ma-Za, 9:00-17:30

Transparantie

 

Social Enterprise 💚

Fraenck is een 'social enterprise'. Dit houdt in dat we niet zomaar een bedrijf zijn, maar een onderneming die een aantal niet-financiële doelen nastreeft. In ons geval zijn dat er meer. Even op een rijtje:

 1. Fraenck is sociaal: we bieden zoveel mogelijk leerwerkplekken aan individuen die 'een afstand tot de arbeidsmarkt hebben'. Ze kunnen door een beperking of belemmering niet aan een reguliere baan komen, omdat ze om verschillende redenen er (nog) niet klaar voor zijn. Bij Fraenck leren ze vaardigheden die hen verder brengen.
 2. Fraenck is duurzaam: We recyclen en upcyclen zoveel mogelijk materialen. Fraenck maakt producten en gebruikt als grondstof hiervoor zo veel mogelijk restant materialen. Zo recyclen we snijverlies zeildoek van onze partner Buitink Technology en zetten we restanten synthetisch leer in van een Nederlandse fabrikant. Van deze laatste noemen we de naam niet, omdat dit toch ook wel concurrentiegevoelige informatie is.
 3. Bovenstaande waarden zijn niet de enige, we zijn immers ook een BV en moeten rond kunnen komen. In onze statuten (zie link hieronder) hebben we onszelf een winstbeperking opgelegd van 50% om te laten zien dat het ons hier niet alleen om gaat, to put our money where our mouth is. Deze 50% zal altijd terug blijven stromen in de onderneming Fraenck B.V. om doelstellingen/ speerpunten 1 en 2 veilig te stellen.

Raad van Advies 🧠

Fraenck bestaat sinds 29 maart 2018. We zijn nog een vrij jonge onderneming en hebben nog een hoop te leren. Om deze reden hebben we een Raad van Advies in het leven geroepen, om ons, je raadt het al, van advies te voorzien. Deze raad bestaat uit de volgende (geweldige) personen:

 • Janine Tillema, oud-ondernemer en business coach
 • Peter Hobbelen, sociaal ondernemer, Confed
 • Claudine Hermesdorf, advocaat, De Kempenaer
 • Wido Steeg, manager Siza
 • Robert Derksen, fiscaal jurist, De Zaak Meester

Cijfers en Documenten 💵

Op dit moment wordt Fraenck ondersteund door drie fondsen, die dat doen omdat ze onze sociale en duurzame doelstellingen onderschrijven. Daar zijn we erg dankbaar voor! Zie de cijfers hieronder:

 • In 2018 heeft Rabobank Foundation ons financieel ondersteund met een bedrag van €60.000
 • In 2018 heeft Stichting DOEN ons financieel ondersteund met een bedrag van €45.750
 • In 2018 heeft OostNL ons financieel ondersteund met een bedrag van €8.875

Vind hieronder onze jaarcijfers:

Jaarcijfers Holdings:

Onze statuten:

Mocht je nog iets anders willen weten of deze pagina niet compleet vinden, dan horen we dat graag! Stuur in dat geval een mailtje naar: contact@fraenck.com. We horen graag van je.

We zullen deze pagina zo regelmatig mogelijk uitbreiden met relevante info en documenten.

Dutch