NY Handbag Designer Awards

NY Handbag Designer Awards - Fraenck

Eén week per jaar staat New York in het teken van fashion, fashion en oh, nog meer fashion. We hebben het natuurlijk over de wereld befaamde ‘New York Fashion Week’. Designers van over de hele wereld reizen af naar de grootste en bekendste stad van de Verenigde Staten om te pronken met hun nieuwe collecties. Maar in New York worden meer toonaangevende mode-events gehouden zoals The Independent Handbag Designer Awards. Een wedstrijd die dit jaar voor de dertiende keer plaatsvindt én waar Fraenck genomineerd is in de categorie Piñatex Best Green Handbag.

Jaarlijks melden meer dan 1500 bekende en onbekende designers zich aan om de felbegeerde titel ‘beste handtas’ in de wacht te slepen. Dit jaar waren er zelfs 2000 aanmeldingen. Uit al deze aanmeldingen worden slechts enkelen genomineerd en krijgen de kans om de volgende ‘it bag’ ontwerper te worden.

The Independent Handbag Designer Awards

Fraenck besloot deze uitdaging aan te gaan. Als ontwerpers willen Pascal en Ratna zichzelf blijven uitdagen. Waar ze voor hun ontwerpen normaal inspiratie halen uit ‘uitersten’ zoals tribal tattoos of zeemeerminnen, wilden ze het deze keer anders doen. Voor het ontwerp voor de tas die ze uiteindelijk instuurde naar The Independent Handbag Designer Awards, maakten ze een ontwerp dat geïnspireerd door een meer trendy onderwerp. Iets wat anders is, maar toch een breed publiek aanspreekt . De handtas werd verrijkt met wat je normaal alleen in ‘oude’, ‘luxe’ huizen of kantoren ziet, namelijk marmer. Of laten we zeggen het marmereffect. Om de tas te krijgen zoals ze wilden is er geëxperimenteerd met verschillende kleuren, vormen en oppervlakten. Dit heeft geleid tot het pronkstuk waarvoor ze nu genomineerd zijn.

Duurzame collectie

Fraenck streeft naar een zo duurzaam mogelijke collectie. De marble collectie, waarvan er dus een te bewonderen is tijdens The Independent Handbag Awards, is een van de duurzaamste collecties van Fraenck. Niet alleen omdat de basis van de tas bestaat uit upcycled kunstleer. Zelfs de verf, die ingezet is om het marmer effect te bereiken, komt van een restpartij.

Volg de liveblogs

De ontwerpers gaan op 12 juni de strijd aan met vier andere finalisten om de felbegeerde titel. Deze nominatie is ook wel een kroon op het werk van de ontwerpstudio. Wil je de avonturen van Pascal en Ratna volgen in New York? Van 10 tot en met 16 juni zijn de ontwerpers in de Big Apple. Houd de live updates van de ontwerpers in de gaten op dit blog! Wil je in de tussentijd de videopitch zien waarmee Fraenck zich voor de wedstrijd heeft aangemeld? Bekijk hem hieronder:

 

 

Volgende lezen

Ontstaan van Fraenck - Fraenck
Fraenck & Upcycling - Fraenck

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.